Freda 10 novbr. [Egentlig 09. november]

Overliggedag. – Hadde storm fra S inatt. Det blåste gått. Løiet av ut på natten. Tok i middags høiden.

Vi var 4 mann – HH. W. Ha & jei – og en ypperli sol. Resultate var litt forskjelli for di to instr. Medium = 83°1’ S.Br.

Lanne har vært synli det meste av dagen. Det må være en meget høi fjellkjede. Vi ær jo ca 100 kvm. av, men synes ved enkelte anledninger at kunne se detaljer i fjellavsatserne. Har jort mit besste for at ta et riss av kjeden. Noe fint arbeide ær det ikke – men når man har jort vad man kan, så kan man jo ikke jøre det bedre.

– Bj. har en liten snev av sneblindhed på det venstre øie – men ær bedre i det iaften. Bygget i fmd. vort depo. Det har en firkantet form – 2 m på alle kanter og 2 m. høit. På toppen en liten mørk tøivimpel. I pyramiden finnes innlakt proviant for 5 mennesker og 12 dyr for 4 dage – 24 kl. hunnepem. 6 kl. menneskep. 2 kl. chokolade. 4 melkepølser. 800 stk. kjex og en eske fyrstikker.

W og jei tok en tur iaften til den sisste varde vi bygget igår – 2 km hærfra – forat se på stormens virkning på den. Den stod fremdeles, men var bøiet helt åver av vinnen. Vi skal bygge en ny form på dem hærefter. 3 av Bjs besste hunner kom efter os; passerte forbi og fortsatte Nover i spore – uta synsvidden i en fart. Det var Lussi’s elskere. Ær redd for, di har tatt veien tilbake, vor vi skjøt henne.