Ekspedisjonsdeltakerne

Ekspedisjonen har de beste forutsetninger for å gjøre denne turen til noe mer enn en skitur til Sørpolen. Vi har en sjelden kombinasjon av fagkunnskap og ekspedisjonserfaring – og vi ønsker å bruke en skitur gjennom klodens minst utforskede kontinent til å formidle vår kunnskap om vitenskap, skiløping, eventyr og polarhistorie.

Skiløperen

Vegard Ulvang

Vegard Ulvang (født 1963). En av Norges største skiløpere gjennom tidene. Vegard har 14 VM- og OL-medaljer og en rekke verdenscupseire. Han har dessuten gjennomført en rekke ekspedisjoner i forskjellige deler av verden. I det siste har han markert seg som en engasjert miljøforkjemper.

Forskeren

Jan-Gunnar Winther

Jan-Gunnar Winther (født 1962). Direktør ved Norsk Polarinstitutt. Jan-Gunnar har doktorgrad fra NTH innen polar hydrologi og har i 20 år arbeidet med polarforskning med spesialisering på klimastudier av isbreer og havis. Ledet i 2007–2008 den norsk-amerikanske forskningsekspedisjonen til Sørpolen under Det internasjonale polaråret.

Eventyreren

Stein P. Aasheim

Stein P. Aasheim (født 1951). Nestor blant norske eventyrere etter å ha besteget fjell (bl.a. første norske Everest-bestigning), padlet elver, krysset ørkener og jungler og seilt under alle himmelstrøk. Stein har utgitt et dusin bøker og vært opphavsmann til en rekke TV-programmer.

Historikeren

Harald Dag Jølle

Harald Dag Jølle (født 1971). Polarhistoriker ved Norsk Polarinstitutt. Harald Dag var medredaktør for bokverket Norsk polarhistorie og har nylig gitt ut en biografi om Fridtjof Nansen for Gyldendal Norsk forlag. Han er heller ingen novise når det kommer til lange skiturer og bratte fjell.