Hvem finner femmeren?

Det blir feil å nekte på at det er frustrerende å sitte her dag etter dag. Vi ser hvordan Amundsens røde strek kryper sørover på vår hjemmeside. Vi teller dager og diskuterer om det vil være mulig å ta ham igjen. Men vi snakker også om UB-femmeren, og Jan-Gunnar har allerede annonsert at han gjerne bytter bort middagene sine mot en ekstra frokost.
Stein og Vegard med spesiallaget lunsjblokk fra United BakeriesStein og Vegard har stor tro på den spesiallagde lunsjblokka fra United Bakeries. Den smaker godt og har mye næring. Foto: Harald Dag Jølle / Norsk Polarinstitutt

Frokosten vi spiser på turen er sammensatt av 130 gram Axa energi müsli, 30 gram krusli, 30 gram morsmelkerstatning og 25 gram smør. Sammen med en kopp kakao gir det oss 1060 viktige kilokalorier. Remy Goulignac, den spreke og idrettsinteresserte lederen av United Bakeries, hjalp oss med å vakumpakke 276 slike blandinger. De ble levert på døra til Vegard fredag før avreise sammen med følgende kreative melding: «I en av pakkene er det gjemt en femmer. Finneren og hans familie får en langhelg i Paris ved hjemkomsten, inkludert diverse restaurantbesøk og familieopplevelser.» Vi kommer tilbake med fyldig referat fra kampen om den rette frokostblandingen.

Remy er også arkitekten bak en viktig del av lunsjen vår. Han har bakt en kompakt og energirik lunsjblokk bestående av diverse kornsorter, mandelflak, honning, rosiner, og tranebær. Ikke bare er den god på smak, men to 100-gramsblokker gir oss hele 1000 kilokalorier. Sammen med 190 gram Nøtti Frutti fra Den Lille Nøttefabrikken, Ekströms blåbærsoppa på termosen og en rull med Smil eller Freias Melkesjokolade utgjør det nesten 3000 kilokalorier. Vi håper det skal gi oss krefter til å klare 10 timer lange dagsetapper.

Middagen er Real Turmat tilsatt ekstra smør og kjøtt. En Rett i koppen til forrett før dagens tekst til dagboka skrives sammen med nok en melkerull og liten kopp Nescafé. Skulle det komme ekstra kreative tanker på trykk når vi kommer til depotene våre, må det være fordi vi – som Amundsen – har gjemt litt akevitt til å varme oss på.

Til sammen veier maten 1,2 kg pr. dag pr. person, og gir oss 6000 kilokalorier.