Kommunikasjon

Her vi ligger midt i ødemarka kommuniserer vi med verden hver kveld ved e-post via PC og en Iridium satellitt-telefon. Blogginnleggene formes mens vi går og pausene brukes ofte til å lufte ideer og få respons. Egnet bilde knipses når tema er bestemt. En kritisk faktor for kommunikasjonen vår er strømforsyning. Vi bruker solceller som lader opp en sentral enhet som leverer strøm til PC, Iridiumtelefon og batterier til video og kamera. Det er mange dingser som trenger strøm og solcellepanelet er ofte brettet ut over pulken når vi går.
Solcellepanel spent mellom to ski. Telt i bakgrunnen.Solcellepanelet klargjort for kveldens lading. Foto: Norsk Polarinstitutt

I tillegg til bloggen og kontakten med Norsk Polarinstitutt har vi daglig kontakt med operatøren ALE som har sikkerhetsansvaret for oss. Vi sender posisjon ved en såkalt tracker og via e-post. Vi har to satellitt-telefoner som vi bruker til avtaler vi har med skoler, media og privat. Disse kan også brukes i nødstilfelle. Energien vi produserer og vår egen energi setter allikevel en del begrensninger for hvor mye vi kommuniserer med omverdenen.

I dag blåste det frisk bris fra gjett hvor: sør! Men med krum hals og bøyet hode gikk vi 32 km. Føret var fint. Og sola skinner fortsatt på 15ende døgnet i strekk.
 

Posisjon: S 82 46.792, W 165 23.918
Temperatur: -14 °C
Vind: 7–9 m/s fra sør
Dagens distanse: 32 km
Bak Amundsen: 249 km