Ny tidsregning

En ny tidsregning har begynt for jubileumsekspedisjonen. Vi har sett land! Små, hvite fjelltopper var plutselig godt synlige over horisonten i sørvest. Der inne er slutten (eller snarere begynnelsen) på Rossisen, og starten på oppstigningen mot selve platået. Det resulterte i stor jubel og en ekstra sjokoladebit til lunsj. Vi ser slutten på de første 700 kilometrene!
Tre skiløpere med pulk i sol på RossisenHva er vel bedre på en dag som denne enn å ta en liten skitur? Foto: Norsk Polarinstitutt

I dag har vi også passert startstedet til Asle T. Johansens ekspedisjon. De tre karene, hvor to mann går i gammelt utstyr, skal følge Amundsens rute herfra. Vi har fått melding om at de i øyeblikket befinner seg ved foten av Axel Heibergbreen. Bak oss har også British Army-ekspedisjonen vært i gang et par uker. De går samme distanse som oss, men uten depoter. Imponerende!

Ytterligere to grupper er på vei inn til forskjellige punkter på 1911-ruta. Christian Eide skal guide ca. ti personer fra bunnen av Axel Heibergbreen, men ligger i øyeblikket og venter på flyvær i Punta Arenas. Medlidende tanker går til Christian. Senere skal Børge Ousland lede en gruppe som skal gå de to siste breddegradene inn til polpunktet.
 

Posisjon: S 83 04.936, W 164 43.885
Temperatur: -18 °C
Vind: 5 m/s fra sør
Dagens distanse: 35 km
Bak Amundsen: 231 km