Nok en utsettelse!

Vi var helt overbevist om at i dag ble dagen, men nok en gang fikk vi nedslående nyheter. Alt er fortsatt uvisst, men nå snakket de om mandag som neste mulighet. Dette begynner å bli en stri tålmodighetsprøve, selv om vi var veldig klar over at det kunne bli slik.
Andre Fram-ferd 1898-1902: Fram fast i isen«Fram» står fast i isen under den andre «Fram»-ekspedisjonen. Foto: Norsk Polarinstitutt

Vi prøver å trøste med at dette er bagateller sammenlignet med hva andre har opplevd i polarområdene. – Veldig mange som har reist til Antarktis i moderne tid har ventet flere uker på flyvær både for å komme inn og ut, forklarer Jan-Gunnar trøstende.

– Det er jo bare bagateller sammenlignet med før i tida, begynner polarhistorikeren. Da ble det fort snakk om forsinkelse i måneder og år. Nansen måtte overvintre på Grønland da han ikke rakk siste båt til Europa i 1888. Den andre «Fram»-ekspedisjonen fikk en ekstra, ufrivillig vinter da de ikke kom løs fra isen i 1901. Og den senere direktøren på Norsk Polarinstitutt, Harald Ulrik Sverdrup, var sju år ombord på «Maud» fra 1918 til 1925.

– Men disse karene var satt sammen av et annet stoff enn det moderne mennesket, kommenterer Stein tørt. – Vi har mistet tålmodighetsgenet et sted på veien.

– Kom igjen, gutter, sier Vegard oppmuntrende. – Vi går på byen og kjøper joggesko og treningsbukse, så løper vi oss en tur.