For et eventyr!

Dette er et eventyr. Det er et ufattelig eventyr. Vi er slitne og vi fryser, og det er ikke sånn at vi fryder oss over hvert eneste stavtak. Men det store bildet er at vi er både ydmyke og takknemlige for å få oppleve disse dagene.
Den transantarktiske fjellkjeden reiser seg sakte opp som filmkulisser foran oss til et gedigent panoramaDen transantarktiske fjellkjeden reiser seg sakte opp som filmkulisser foran oss til et gedigent panorama. Foto: Norsk Polarinstitutt

Det er bare et par dager siden vi så den første svake antydningen til land. Nå dekker den transantarktiske fjellkjeden det meste av horisonten i sør. Som filmkulisser reiser de seg sakte opp foran oss til et gedigent panorama. Verdens største widescreen. Det er bare filmmusikken som mangler.

Det er ikke vanskelig å forestille seg hvor spennende det må ha vært å komme her som førstemann. Herfra framstår fjellkjeden som en ugjennomtrengelig barriere på vei mot Sørpolen. Amundsen kunne ikke vite om det var mulig å finne en passasje. Den usikkerheten slipper vi.

I dag ble det etter hvert helt vindstille, glitrende skiføre og rent ut behagelig temperatur. Dagsetappen ble på 36 km.

Posisjon: S 84 10.255, W 163 35.243
Temperatur: -16 °C
Vind: vindstille
Dagens distanse: 36 km
Bak Amundsen: 179 km